Мениджърът на Тотнъм Анге Постекоглу също се обяви против употребата на ВАР във футбола след скандалния мач срещу Ливърпул миналата седмица, когато заради липса на комуникация между съдиите чист гол на "червените" бе отменен заради засада.

Грубата грешка доведе до сериозни дискусии за предимствата и недостатъците на ВАР, като мнозина се изказаха негативно за технологията, а Постекоглу се присъедини към тях, въпреки че "шпорите" бяха облагодетелствани в конкретната ситуация. "Бих махнал ВАР в сегашната му форма. Не мисля, че технологиите са готови за футбола. Нямам нищо против технологията за голлинията, тя работи. Но нашата игра е уникална. Хората искат съдиите да обясняват своите решения. Боже, сериозно ли? Представяте ли си как седите и слушате съдията да обяснява всяко свое решение. Анализираме на забавен кадър жълти картони. Мениджърите и играчите сме най-зле в това отношение, защото говорим за интегритет, но при първия тъч и двата отбора вдигат ръка. Опитваме се да спечелим предимство и в това няма нищо лошо", коментира Постекоглу, който направи силен старт начело на лондончани.

"Колкото повече използваме ВАР, толкова по-лошо ще става. Ясна и очевидна грешка? Всичко се поставя под лупа. Това не е нашият спорт, това не е ръгби с постоянните спирания. Винаги съм харесвал в нашата игра, особено в Англия, колко е бърза скоростта. Защо се опитваме да премахнем това? Никой не иска да има дълго забавяне за всяко решение, а миналата седмица звучеше сякаш те прибързват. Може би това са последствията. Това ми говори, че в сегашната си форма технологията не е подходяща за нашия спорт, но знам, че ще съм в малцинството с това мнение. Не знам как ще изглежда футболът след 20 години, но не съм сигурен, че ще ми харесва", допълни австралиецът.