Брайтън спъна отново Ливърпул, този път с равенство 2:2 у дома. Миналия сезон Чайките сразиха Червените с 3:0. 

Този път мачът мина през обрати, като първото полувреме не бе особено атрактивно. Мохамед Салах вкара на два пъти за гостите, които обаче стигнаха само до точка. 

И в двата отбора имаше по 6 промени от мачовете им в четвъртък. Еван Фъргюсън отново действаше в нападение за Чайките, заедно с Жоао Педро. Митома и Марч пък трябваше да играят като уингбекове. Райън Гравенберх отново бе на пейката за Червените, а Луис Диас замени в нападението наказания Диого Жота. 

Първата опасност бе за Брайтън, но удар на Соли Марч бе отклонен покрай целта. Южняците действаха по-добре, докато Ливърпул не можеше да създаде нищо по-сериозно в предни позиции. 

В 20-ата минута Червените бяха шокирани. Мак Алистър остана пасивен при подаване към себе си, Адингра пресече паса и изненада Алисон с удар по земя, след като бразилецът бе излязал по-напред и не успя да се върне навреме. Предимството бе за домакините. 

Последваха минути, в които Мърсисайдци не успяха да сътворят нищо особено в атака и не се виждаше, как ще вкарат. В 40-ата минута обаче това се промени. Този път домакините сбъркаха пас чрез Дънк, гостите бързо разиграха и Нунес подаде надясно, Елиът пропусна и Салах забоде топката в мрежата. 

Обратът стана факт само минути след това, пак с любезното съдействие на Брайтън. Този път вратарят Фербрюген подаде към Грос, който обаче бе притиснат и отклони към Нунес, който върна съм Собослай, който бе съборен от Грос. Салах бе категоричен при дузпата и направи 2:1 за Ливърпул. 

На почивката Клоп пусна Райън Гравенберх и в 53-ата минута нидерландецът пропусна да вкара от чисто положение, останал сам на далечната греда, стреляйки в рамката. Голям пропуск, който определено можеше да бъде решаващ. 

Де Дзерби пък направи промени в търсене на промяна, но отборът му не можеше да осъществи натиск. Ливърпул оставаше по-опасен и в 68-ата минута Луис Диас стреля близо до близкия ъгъл. 

Веднага след това Чайките поискаха дузпа, след като Митома стреля, а топката срещна ръката на Ван Дайк. Защитникът бе спасен от това, че първо имаше отклоняване в бедрото му, така че не последва наказателен удар. 

В крайна сметка обаче, Брайтън се докопа до равенството. Марч изпълни нисък свободен удар, с който гостите не се справиха. Робъртсън не успя да се намеси и капитанът Люис Дънк отклони във вратата за 2:2. 

В оставащото време Жоао Педро не успя да стреля точно от добра позиция, докато Ливърпул не стигна до нищо опасно и в крайна сметка двата тима взеха по точка. Брайтън има 16 след първото си равенство, като остава в топ 6, докато Червените са със 17. 

Брайтън – Ливърпул    2:2

1:0    Адингра
1:1    Салах 40
1:2    Салах 45+1 дузпа
2:2    Дънк 78

Брайтън: Фербрюген, Фелтман, Дънк, Игор (62 Ван Хеке), Марч, Грос, Балеба, Митома, Адринга, Фъргюсън (60 Уелбек), Педро (89 Фати)
Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд (80 Гомес), Матип (71 Конате), Ван Дайк, Робъртсън, Елиът (46 Гравенберх), Мак Алистър, Собослай, Салах, Нунес, Диас