Полузащитникът на Манчестър Сити Матео Ковачич определено е бил голям късметлия в дербито с Арсенал, в което е трябвало да бъде изгонен. Това сподели бившият съдия Дърмът Галахър, който редовно анализира пред „Скай Спортс“ спорните положения от кръга във Висшата лига. 

През първото полувреме хърватинът атакува много опасно с бутоните срещу опорния крак на Мартин Йодегор, като го огъна сериозно. Това само по себе си, предполагаше изгонване. 

Реферът Майкъл Оливър обаче му показа само жълт картон, а и намесата на ВАР не промени нищо. Само 2-3 минути след  това обаче, Ковачич посегна опасно срещу Деклан Райс, като този път не получи официално предупреждение. 

„Ковачеч бе късметлия  при втората ситуация. Мнозина смятат, че това е  задължителен жълт картон, тъй като действието му бе опасно. Определено смятам, че отсъждането можеше и да е в другата посока. Да не говорим, че и първата ситуация бе спорна. И ако първото положение бе близо до червен картон, то когато правиш подобно влизане почти веднага след това, това е достатъчно, за да прекрачиш границата. Наистина е голям късметлия“ заяви Галахър. 

„Когато си направил действие, заради което ти се е разминало, ако тази дума е удачна, то събирането на двете ситуации със сигурност означава червен картон. Това, което мога да кажа в защита на рефера е, че той бе напълно категоричен, че е сигурен в решението си. Смятам обаче, че двете действия предполага изгонване на Ковачич“ добави бившият рефер.