Нападателят на Тотнъм Хюн Мин Сон и мениджърът на тима Ангелос Постекоглу бяха избрани за №1 във Висшата лига през септември. 

Кореецът се отчете с 6 гола в 4 мача срещу Бърнли, Шефилд Юнайтед, Ливърпул и Арсенал, за да могат Шпорите да останат без загуба и да продължат със силния старт на кампанията. Така лондончани правят дубъл, след като Джеймс Мадисън взе отличието за август. 

За Сон наградата е 4-а в кариерата му, с което той се изравнява с Алан Шиърър, Тиери Анри, Денис Бергкамп, Франк Лампард, Пол Скоулс, Мохамед Салах, Маркъс Рашфорд, Бруно Фернандеш и Джейми Варди. Само шестима имат повече: Руни и Ван Перси – 5, Джерард и Роналдо – 6 и Агуеро и Кейн – 7. 

История сътвори и босът на отбора Ангелос Постекоглу, който за втори път също взима наградата, като става първият, който го прави в първите си два месеца в надпреварата. Последният, който бе №1 сред мениджърите и взе първите 2 награди за сезона бе Юрген Клоп през 2019-20. 

Тотнъм се наслаждава на страхотен старт на кампанията и дори е лидер в класирането, което не бе особено очаквано след идването на нов бос и раздялата с талисмана Хари Кейн.