От Евертън пропищяха срещу съдията след загубата от Ливърпул с 0:2 в градското дерби на „Анфийлд“. 

Мениджърът Шон Дайш бе бесен, че реферът Крейг Поусън не изгони Ибрахима Конате през второто полувреме, който фаулира Бето и спря контраатака, след като вече имаше официално предупреждение. 

По онова време резултатът бе 0:0, като Сините играеха с човек по-малко, след като още през първата част Ашли Йънг бе отстранен. 

Юрген Клоп реагира и малко след инцидента замени Конате с Матип, а впоследствие Мохамед Салах вкараха на два пъти, за да донесе успеха на Червените. 

„Не мога да разбера как това не е втори жълт картон. Жалко е, че след пореден мач отново ще трябва да говоря за съдиите. Фактът, че техният мениджър извади играча малко след това е показателен какво мисли за случилото се. Всеки на стадиона мислеше същото, но не и хората, които трябва да решават. В тази ситуация ВАР трябваше да се намеси. Това бе странен двубой за ръководене, много странен“ заяви Дайш. 

Бившият рефер Майк Дийн прие, че колегата му Крейг Поусън е сбъркал. „Това е втори жълт картон, най-малкото за да покажеш еднакъв критерий след случилото се през първото полувреме, когато си показал два картона за 10 минути“ отчете Дийн.