Джеймс Мадисън е най-влиятелният играч във Висшата лига през този сезон, обяви Джейми Карагър след новата победа на Тотнъм. 

Шпорите се справиха с Фулъм с 2:0 и са еднолично на върха в класирането с 23 точки след 9 кръга. Мадисън вкара втория гол и вече има 3 през кампанията, но освен това е добавил и 5 асистенции. 

„За мен той може би е най-влиятелният играч през сезона. Значението му за отбора е огромно, но това се дължи на мениджъра и неговата философия за играта” коментира Карагър след триумфа на Тотнъм снощи. 

26-годишният Мадисън бе привлечен през лятото от изпадналния Лестър за 40 милиона паунда, но това се оказва отлична сделка за лондончани. 

„Той дойде и взе екипа с №10 на Хари Кейн – може би най-великият играч в историята на отбора. Стана обаче и един от капитаните, демонстрирайки огромния си характер и показвайки, че може да се справи отлично преминавайки в по-голям клуб. Определено се наслаждава да е център на внимание” добави Карагър. 

Запитан как ще коментира коментара на Джейми, че е най-влиятелният футболист в първенството, Мадисън отговори: „Това е целта. Похвалата е голяма и аз я оценявам. Тотнъм е по-голям клуб от Лестър, където се насладих на периода си. Тук обаче отговорността и напрежението е много по-голямо, но аз се наслаждавам именно на това”.