Габриел Жезус вдъхнови Арсенал за победа над Севиля с 2:1 като гост в група В на Шампионската лига. 

На „Рамон Санчес Писхуан“ нападателят се отчете със страхотни гол и асистенция, но в последния половин час отборът му трябваше да брани преднината си и да трепери до самия край. 

Все пак лондончани се върнаха към победите и вече имат 6 точки, докато испанският тим остава с 2. Домакините имаха нелоши периоди, но не бяха достатъчно остри в нападение. 

За Арсенал Давид Рая остана титуляр, въпреки колебанията си напоследък. Единствената промяна бе включването на Томияса вместо Зинченко в защитата. 
За домакините Серхио Рамос стартира, за да запише мач №140 в турнира. 

Началото бе спокойно, с леко тероториално предимство за гостите. В 6-ата минута Томиясу влезе в наказателното поле и потърси близкия ъгъл, но не бе точен. 2 минути по-късно Артилеристите пропуснаха отличен шанс. Жезус набра скорост и изведе Мартинели сам срещу вратаря, но Ниланд скъси дистанцията, блокира удара по земя, а след рикошет в бразилеца, домакините оцеляха. 

Андалусийци отговориха с подаване на Навас към Окампос, но той стреля встрани. Последваха по-равностойни минути, в които домакините изнесоха играта в центъра. В средата на първата част Рая показа нерви и подаде към съперник една топка, но за негова радост нямаше проблеми, след като последвалия пас не бе овладян. Последва удар на Жезус от доста добра позиция, но неточно. 

В 32-ата минута В Арсенал изтръпнаха, след като Сака остана на земята след съприкосновение с Окампос, но след като получи лекарска помощ англичанинът успя да продължи. В 39-ата минута Лукебакио проби и подаде пред вратата, но нямаше кой да засече. 

В добавеното време на първата част Ен-Несири бе намерен на скорост и потърси далечния ъгъл с левия крак, но прати топката покрай целта, за да дойде ударът на Арсенал. Севиля атакува, но гостите отбиха и топката стигна до Жезус в средата на половината на лондончани, бразилецът майсторски се обърна и веднага подаде, за да изведе Мартинели сам срещу вратаря още от центъра. Неговият сънародник спокойно заобиколи Ниланд и вкара. 

Второто полувреме започна с удар над вратата на Йодегор, преди в 53-ата минута гостите да вкарат отново. И този път героят бе Жезус, който отбеляза по страхотен начин. Нападателят получи отляво на наказателното поле, останал един на един  срещу противник, напредна, чукна топката вдясно и след това с отличен удар я прати в далечния ъгъл. 

Само 6 минути след това обаче, след корнер на Севиля Гудель засече с глава в мрежата и върна интригата. Малко след това това Рая отклони в гредата опасен удар от въздуха, но така или иначе бе отсъдена и игра с ръка. Напрежението върху  Арсенал обаче се вдигна. 

Все пак последваха минути, в които домакините не успяваха да стигнат до нещо опасно. Арсенал се бранеше добре, въпреки че  остави инициативата при съперника. В добавеното време Рая едва не закопа отбора си, след като боксирайки топката при центриране, едва не я отклони в мрежата зад себе си, но в крайна сметка до гол не се стигна и тимът запази скъпоценния си аванс, за да спечели. 

Севиля – Арсенал    1:2

0:1    Мартинели 45+4
0:2    Жезус 53
1:2    Гудель 59

Севиля: Ниланд, Навас (78 Хуанлу), Рамос, Гудель, Акуня, Соу (57 Диас), Сумаре, Ракитич, Лукебакио (57 Ламела), Ен-Несири, Окампос
Арсенал: Рая, Уайт, Салиба, Габриел, Томиясу, Жоржиньо, Райс, Йодегор (73 Хаверц), Сака (81 Тросар), Жезус (81 Нкетиа), Мартинели (91 Кивьор)