Тотнъм Хотспър се превърна в един от изненадващите фаворити за титлата този сезон в английската Висша лига, въпреки раздялата с Хари Кейн през лятото. Клубът е лидер във временното класиране след 9 кръг и дори изпреварва Манчестър Сити, Арсенал и Ливърпул. Един от бившите играчи на клуба - Аарън Ленън, дори е убеден, че „шпорите“ имат реален шанс за короната.

Защо не? Направо летят. След такъв старт, ако задържат инерцията и ако добавят няколко играчи през януари с опазването от контузии, не виждам, защо да не станат шампиони. Играят великолепно“, каза бившият английски национал пред Football Daily.

Не бива обаче да се подценяват и някои подробности от старта на кампанията. Успехът срещу Ливърпул в края на септември се превърна в един от най-скандалните мачове заради грешни съдийски решения в полза на „лондончани“. Преди това триумфът над Шефийлд Юнайтед дойде след голове в 98' и 100', а играч на „остриетата“ бе изгонен в 114'. Отлични бяха резултатите срещу Манчестър Юнайтед (2:0) и Арсенал (2:2), но програмата за Тотнъм едва сега предстои да се усложнява с редица лондонски дербита с Кристъл Палас, Челси и Уест Хям, а в началото на декември е гостуването на Манчестър Сити. Най-добрата новина е, че няма мачове в евротурнирите и Анжело Постекоглу може да тренира играчите си в оптимален режим.