Алан Шиърър несъмнено е един от най-великите голмайстори в историята на английския футбол, но реномето му на терена невинаги е било безупречно. Един от бившите му съотборници от дните в Нюкасъл Юнайтед - Крей Белами, дори намекна, че е клюкар, визирайки един инцидент от 2004 г.

През онази година уелсецът попада в трансферна сага след една публикация в медиите, че се готви негов трансфер през зимата в Селтик. Тогава треньор на „свраките“ е Греъм Сунес и двамата влизат в жесток спор, тъй като сезонът бе в разгара си.

Стана голям конфликт, предизвикан от мен, разбира се. Беше ужасно, като се върна назад. Ти говориш сега за Санчо и тен Хаг, но там нещата лесно могат да се оправят, докато при нас всичко беше приключило, по моя вина. Публично дори го нарекох „лъжец“. Разбираш ли? Не може да се извиниш за това. Къде ми беше умът?!“, сподели Белами по повод разправиите му със Сунес пред Гари Невил и неговия подкаст The Overlap.

По-късно медиите съобщават, че Нюкасъл ще продаде Белами на всяка цена, за да може новият треньор да подреди отбора така, както см си го представя. Публикацията обаче не се харесва на Крейг и той започва да критикува мениджъра открито пред своите съотборници, но без да търси пряка конфронтация този път. Въпреки това думите му достигат до треньора и с това настъпва края за него на „Сейнт Джеймсис Парк“.

Разбрах, че е стигнало до него. Алан Шиърър ме издаде“, каза бъдещият нападател на Ливърпул и Манчестър Сити.

Това слага край на дните му при „свраките“ и започва една вихрушка от трансфери през куп отбори в остатъка от иначе нелошата му кариера.