Тотнъм продължи с победите, след като спечели с 2:1 гостуването си на Кристъл Палас на старта на 10-ия кръг във Висшата лига. 

Така поне временно Шпорите отвориха 5 точки аванс в класирането, след като имат 26 преди мачовете на преследвачите в събота и неделя. 

Хората на Ангелос Постекоглу не бяха убедителни до почивката, когато владееха топката, но нямаха точен удар. В същото време Викарио трябваше да се справя с изстрели на Аю и Едуар. 

След паузата обаче, класата на Тотнъм си каза думата. В 53-ата минута една отбита топка падна на крака на Джеймс Мадисън, който вероятно опита удар от въздуха. Изстрелът не бе точен, но пред вратата Джоел Уорд отклони в собствената си врата. 

В 66-ата минута гостите организираха отлична атака, при която Мадисън показа отлична техника отляво, като намери резервата Бренън Джонсън, който пусна пред вратата към Хюн Мин Сон, който отбеляза 8-ия си гол за кампанията. 

Всичко вървеше добре за гостите, преди в добавеното време Джордън Аю да вкара с отличен удар от въздуха. При попадението останаха сериозни съмнения, че нападателят си помага леко с ръка, но въпреки че ВАР прегледа доста дълго положението, голът бе зачетен. Последва ситуация и пред Матеус Франса, но ударът му бе разочароващ и Тотнъм оцеля.