Жереми Доку вдъхнови Манчестър Сити за очаквана и категорична победа с 6:1 над Борнемут в 11-ия кръг на Висшата лига. 

Белгиецът бе замесен в 5 от головете, като вкара един и изработи четири, а тимът му поне до понеделник вечерта оглави класирането с 27 точки, като има една повече от Тотнъм. Бернардо Силва вкара два пъти, а Аканджи, Фодън и Аке също се разписаха. 

Неприятната новина бе свързана с потенциален проблем на звездата Ерлинг Холанд, който напусна на почивката, но е възможно и да става въпрос за лек проблем и смяна от съображения за сигурност. 

Пеп Гуардиола направи някои ротации в състава си, като общо промените бяха 4. Диаш, Гвардиол, Фодън и Грийлиш останаха на пейката за сметка на Аканджи, Аке, Ковачич и Доку.  
 
Домакините очаквано взеха инициативата още от началото, докато формацията на Черешките очаквано бе с петима в отбрана. В 6-ата минута Холанд не успя да стреля добре след центриране на Доку, а малко след това Алварес прати топката над целта.  
 
Подаванията на Гражданите следваха едно след друго, а съперникът им се бе окопал в собствената си третина и се защитаваше дълбоко. В 15-ата минута Мефам позадържа Доку в наказателното поле, но дузпа не последва.  
 
Черешките се защитаваха компактно, като линиите им бяха подредени близо и затона шампионите се затрудняваха при създаването на чисти ситуации. Все пак в 22-ата минута гредата спря Холанд. Норвежецът засече центриране на Алварес, но нямаше късмет.  
 
Малко след това удар на голмайстора беше блокиран. Борнемут сякаш започваше да се задъхва, а натискът на Сити се засилваше. Последва неточен опит и на Бернардо Силва, след което започна шоуто на Жереми Доку.  
 
Първо в 30-ата минута белгиецът получи от Родри, разходи се между няколко съперници и реализира. Малко след това последва негов брилянтен пробив отляво, този път, за да поднесе топката към Бернардо Силва, който нямаше как да пропусне и вкара с нисък удар. 

В 37-ата минута след корнер топката бе пратена отново към Доку, този път пред наказателното поле, той стреля, след което се стигна до рикошет в Аканджи и до трети гол, който бе записан на името на защитника. Доку обаче бе големият герой.  

Второто полувреме започна със смяна на Холанд, като според информациите, той е бил заменен заради получен удар и усетен дискомфорт. Скоро след подновяването на играта Соланке вкара за гостите, но попадението бе отменено поради засада. 

След това домакините започнаха да разиграват спокойно, без особено да бързат. Ковачич прати топката над вратата при една ситуация, а и удар на Фодън бе блокиран. В 61-ата минута Соланке стреля в напречната греда и отново късметът избяга на Черешките. 

В 64-ата минута Фодън размени пасове с Доку и вкара четвъртия гол с нисък удар. Трета асистенция за белгиеца, като неговото шоу продължаваше. Все пак в 74-ата минута Аарънс подаде на резервата Синистера, който финтира и вкара гол за Борнемут. 

В 83-ата минута Гражданите стигнаха до пети гол. Бернардо проби след нов пас на Доку и прехвърли майсторски вратаря, преди топката да бъде избита от защитник, но това стана, след като бе преминала голлинията, така че голът бе записан на португалеца. 

До края имаше време и за още един гол, дело на Нейтън Аке, който засече подаване на резервата Оскар Боб. В последните секунди Ковачич пропусна да вкара и седми гол, след като стреля във вратаря от чиста позиция. 
 
Манчестър Сити – Борнемут    6:1

1:0    Доку 30
2:0    Б. Силва 33
3:0    Аканджи 37
4:0    Фодън 64
4:1    Синистера 74
5:1    Б. Силва 83
6:1    Аке 88
 
Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Аканджи, Стоунс (71 Люис), Аке, Родри (71 Филипс), Ковачич, Бернардо (85 Боб), Алварес (71 Нунеш), Холанд (46 Фодън), Доку 
Борнемут: Раду, Аарънс, Мефам (46 Сенеси), Забарни, Кели, Керкез, Скот (44 Ротуел), Билинг (71 Семеньо), Кристи, Соланке (85 Клайверт), Таверниър (71 Синистера)