Мениджърът на Тотнъм Ангелос Постекоглу сътвори история, след като за трети път поред спечели наградата за №1 на месеца във Висшата лига. 

Австралиецът е първият дебютант, който прави подобно нещо, както и първият, който печели наградите за първите 3 месеца от кампанията. Само трима други могат да се похвалят с 3 последователни отличия – Антонио Конте, Пеп Гуардиола и Юрген Клоп. Испанецът държи рекорда от 4 поред през сезон 2017-18. 

Под ръководството на Постекоглу Тотнъм завърши на върха в класирането в края на октомври, като спечели и трите си двубоя, надвивайки като гост Лутън и Кристъл Палас и побеждавайки Фулъм у дома. 

При играчите отличието отиде на сметката на Мохамед Салах, който го получава за 5-и път. Така той се изравни с Уейн Руни и Робин ван Перси, а повече такива награди имат само Кристиано Роналдо, Стивън Джерард, Хари Кейн и Серхио Агуеро. 

Египтянинът се разписа и в  трите мача на Ливърпул през октомври, вкарвайки два пъти при 2:2 срещу Брайтън, добави още 2 попадения при 2:0 над Евертън, а отбеляза и при 3:0 над Нотингам.