Арсенал отново ще се пробва да привлече полузащитника на Астън Вила Дъглас Луис през януари, пише „Мирър”. 

Бразилецът отдавна е в плановете на Микел Артета, като през 2022-а две оферти за него бяха отхвърлени, а след това той поднови договора си с бирмингамци до 2026-а и сега те много трудно ще го пуснат. 

Луис се превърна в ключова фигура за отбора на Унай Емери, който е 5-и в класирането, на 3 точки от лидера Ман Сити, като футболистът е един от най-добрите вътрешни халфове във Висшата лига и според изданието е абсолютен приоритет за Артилеристите през зимата. 

Информацията твърди, че този път лондончани ще бъдат твърдо решени да вземат Луис и няма да пестят средства за трансфера. 

Отборът търси още един играч за средата на терена, след като Томас Партей е преследван от контузии, а и иска да си тръгне, а Жоржиньо не е на нивото на Деклан Райс. 

В списъка на Арсенал освен Дъглас Луис попадат още Андре от Флуминензе, Мартин Субименди – Реал Сосиедад, Артур Вермеен – Антверп, Пабло Мая – Сао Пауло и Калвин Филипс – Манчестър Сити, които определено биха били доста по-евтини от бразилския играч на Вила.