Факт е, че вече няма нито един трансферен слух без да бъдат замесени отборите от Саудитска Арабия. Затова не е изненада, че Ришарлисон е поредното име на играч от топ първенствата, което е замесено в подобна сага. Football Insider обаче пише, че Тотнъм отказва да го продаде на арабите, независимо от изкушаващите оферти.

26-годишният нападател пристигна в клуба през лятото на 2022 г. от Евертън срещу €58 млн. „Шпорите“ тогава изпревариха Арсенал и Ливърпул за подписа му, тъй като с екипа на „карамелите“ блестеше ярко и то в някои от най-важните мачове за отбора. Година и половина по-късно попаденията му за „лондончани“ се броят на пръстите на едната ръка. Той има точно 5 гола във всички турнири и 7 асистенции към тях.

Парадоксът е, че Ришарлисон все още е считан за национал на Бразилия. Той дори взе участие на Световното първенство в Катар преди година и се прослави с трите си гола срещу Сърбия и Южна Корея. Изглежда точно с онази си игра е привлякъл вниманието на евентуалните купувачи.

В момента Transfermarkt го оценява на €40 млн., но реалната му стойност със сигурност е по-ниска от това. Единствената му положителна изява бе срещу Шефийлд Юнайтед във Висшата лига през септември, когато вкара и асистира за пълния обрат на своя тим и победата с 2:1.