Въпреки липсата на важни играчи и многото контузени футболисти, Нюкасъл удари Челси с 3:1 у дома, за да приземи Сините след победата им над Тотнъм и впечатляващото 4:4 срещу Манчестър Сити. 

Първото полувреме бе равностойно, като двата тима си размениха по един гол. Ситуацията остана същото и в първите минути на втората част, преди за около минута Челси да допусне две сериозни грешки и да получи два гола. Червен картон на Рийс Джеймс окончателно реши всичко. 

Така Свраките продължават да преследват тимовете от топ 4, като имат 23 точки и са 6-и преди мача на Манчестър Юнайтед. Челси остана с 16 в средата на подреждането. 

За Свраките се завърнаха Александър Исак и Бруно Гимараеш, но пак голяма част от играчите липсваха, като Люис Майли отново бе титуляр, а и Трипиър и Алмирон започнаха. За лондончани Мойсес Кайседо остана на пейката и бе заменен от Угочукву. 

Гостите започнаха по-добре, но добри ситуации в първите минути липсваха, преди Нюкасъл  да поведе при първата опасност. В 13-ата минута Люис Майли получи на границата на наказателното поле и със страхотен пас намери Исак, който се обърна и реализира 7-ия си гол за сезона. 

Челси обаче бързо отговори. Стърлинг спечели свободен удар на добра позиция, след като бе фаулиран от Трипиър и след това от около 23-24 метра отбеляза страхотен гол, без да даде възможност на Поуп дори да помръдне. 

В 27-ата минута феновете на Нюкасъл се хванаха за главата. Тогава Трипиър изпълни корнер, но от абсолютно чиста позиция, Жоелинтон стреля с глава встрани. Наистина изумителен пропуск. Мачът остана интерес и малко по-късно лондончани атакуваха, като Джеймс намери Енцо, който стреля силно, но Поуп изби. Малко след това Поуп едва не закопа своите, когато подаде на Галахър, който обаче не успя да стреля добре. 

В 43-ата минута Трипиър разтресе напречната греда от пряк свободен удар и в крайна сметка първото полувреме дойде при равенство, което изглеждаше и заслужено с оглед на показаното. 

След почивката ситуацията не се промени, като и двата отбора търсеха победата, преди Свраките да нанесат бърз двоен удар. В 60-ата минута Гордън центрира отлично отляво и капитанът Джамал Ласелс се измъкна и вкара с глава по безапелационен начин. Само секунди след подновяването на играта, Тиаго Силва се колебаеше до последно какво да направи, като в крайна сметка изведе Жоелинтон, който естествено не сбърка и направи 3:1. 

Почетино направи тройна смяна в опит да промени нещата, но в 73-ата минута положението на Челси стана безнадеждно. Рийс Джеймс не се справи с едно подаване на Санчес, Голдън му отне, а капитанът на Челси леко дръпна съперника, който не пропусна да падне. Втори жълт картон и лондончани с човек по-малко. 

Последва силен удар на Шер, който затрудни Санчес тръгвайки почти от центъра, но вратарят на Челси успя да избие. В 83-ата минута обаче, Антъни Гордън получи отляво, измъкна се и намери далечния ъгъл, за да оформи крайното 4:1 и да затвърди страхотната победа на Нюкасъл. 

Нюкасъл – Челси    4:1

1:0    Исак 13
1:1    Стърлинг 24
2:1    Ласелс 60
3:1    Жоелинтон 61
4:1    Гордън 83

Нюкасъл: Поуп, Трипиър, Ласелс (86 Дъмет), Шер, Ливраменто, Жоелинтон, Майли (93 Диало), Гимараеш, Алмирон (87 Мърфи), Исак (81 Ричи), Гордън (92 Ндиуени)
Челси: Санчес, Джеймс, Силва, Бадиашиле, Кукурея, Угочукву (69 Кайседо), Енцо, Палмър (75 Колуил), Галахър (68 Мудрик), Стърлинг (87 Мадуеке), Джаксън (69 Броя)