Съдиите и ВАР за пореден път „отрязаха главата“ на английския Уулвърхемптън, който снощи падна с 2:3 от Фулъм в последния мач от 13-ия кръг на първенството. 

Лондончани получиха 2 дузпи, втората от които вкарата в 94-ата минута, но първата бе несъществуваща, за което и съдията Майкъл Салисбъри също признал. Освен това реферите отчели, че са спестили червен картон на Карлос Винисиус от Фулъм за удар без топка. 

„Гледах ситуацията при първата дузпа отново и ясно се вижда, че Нелсън Семедо първо играе с топката. Съдията също призна, че е сбъркал и е трябвало да бъде изпратен от ВАР на монитора. Това  обаче не помага нито на мен и на отбора, нито на феновете ни, които пътуваха, за да бъдат излъгани отново“ беснееше Гари О’Нийл. 

„За втората дузпа също смятам, че е лека. Също така, при нашият наказателен удар, защитникът Рийм трябваше да получи жълт картон и да бъде изгонен, ако се спазва буквата на закона. Винисиус пък бе за червен картон, но съдията ми каза, че ударът му с глава бил лек. Това означава ли, че можем да удряме играчите по терена с глава, ако ударите не са достатъчно силни? Впоследствие реферът все пак призна, че това е трябвало да бъде червен картон. Опитвам се да бъда спокоен, но всичко си има граници. Не мога да кажа просто на момчетата, хайде, взеха ни 6-7 точки, но нищо не е станало“ добави мениджърът на Вълците. 

Това е 5-ата сериозна грешка в ущърб на Уулвс, който бе на грешната страна и в мачовете с Ман Юнайтед, Лутън, Нюкасъл и Шефилд Юнайтед и реално е загубил 9 точки от грешки на ВАР и съдиите на терен.