Ливърпул се измъчи, но все пак спечели с 2:0 гостуването си на вдъхновения Шефилд Юнайтед в 15-ия кръг от Висшата лига. 

Хората на Юрген Клоп не бяха убедителни в играта си, но все пак стигнаха до триумфа, за да увеличат актива си на 34 точки и да останат на 2 от Арсенал. 

Домакините показаха вдъхновена игра в повторния дебют на Крис Уайлдър начело, но все пак не им достигна класа, така че те са последни със само 5 точки. 

Юрген Клоп направи цели 4 промени от драмата срещу Фулъм, като на пейката останаха Цимикас, Гравенберх и Нунес, а Матип бе контузен. Вместо тях започнаха Гомес, Ендо, Гакпо и Конате. Много по-интересно бе в състава на домакините, където разликите от 0:5 срещу Бърнли бяха цели 5 и Крис Уайлдър потърси нещо различно още за повторния си дебют начело на отбора, но това носеше и немалко рискове. 

Все пак домакините започнаха с много хъс и агресия за всяка топка, което не даде възможност на Ливърпул да създаде нещо опасно в началото. Салах стреля над вратата в 10-ата минута, а малко след това нов него опит бе блокиран. 

Последва обаче отличен шанс за Остриетата. При контра Хамер отне от Гомес, напредна и намери МакАтий, който стреля, но Келъхър се отчете с отлично спасяване. Късмет за гостите след грешката на Гомес. 

Малко по-късно играчите на Ливърпул оставиха много пространство и на Хамер, който в последния момент бе затворен от Ван Дайк. Отново обаче мърсисайдци не бяха убедителни в защита. 

Натискът на Ливърпул се засилваше, но чистите положения бяха рядкост. Все пак Конате накара Фодърингам да спасява удара му с глава, а след това последваха и няколко корнера, при които гостите все пак направиха пробива. Ван Дайк вкара с удар от въздуха след подаване на Александър-Арнолд. Последва преразглеждане от ВАР за потенциално нарушение срещу Ахмедходжич, но голът остана. 

Това определено показа по-голямата класа на гостите, които се оттеглиха с аванс на почивката, въпреки че не бяха впечатляващи в представянето си. 

След паузата нещата на терена не се промениха особено. В 56-ата минута вратарят Фодърингам спаси по впечатляващ начин удар на Салах, за да запази изоставането на отбора си да остане само един гол. 

Мак Алистър пък напусна за Ливърпул, вероятно с контузия, след като още през първото полувреме получи удар, а и като цяло бе доста малтретиран от домакините. Клоп пък извади Салах, който може би се и поизмори, а и германецът може би искаше да затвори мача. 

В 77-ата минута Нунес се измъкна сам срещу вратаря, който обаче спаси удара му и така уругваецът се отчете с дежурния си серизен пропуск. Домакините се опитваха, но така и не можеха да стигнат до нещо опасно в нападение. Те поискаха дузпа за нарушение на Конате срещу МакАтий и положението бе доста спорно, но играта продължи и в добавеното време Ливърпул подпечата успеха си. 

Нунес спечели топката от Богъл със съмнения за нарушение и центрира за Собослай, който този път не пропусна. ВАР прегледа положението, но потвърди гола и така гостите постигнаха важен успех. 
  
Шефилд Юнайтед – Ливърпул    0:2

0:1    Ван Дайк 37
0:2    Собослай 95

Шефилд Юнайтед: Фодърингам, Богъл, Ахмедходжич, Робинсън, Тръсти (89 Лоу), МакАтий, Соуса (86 Норууд), Хамер, Брукс (75 Траоре), Осула (75 Флек), Арчър
Ливърпул: Келъхър, Александър-Арнолд, Конате, Ван Дайк, Гомес, Ендо, Мак Алистър (59 Мак Алистър), Собослай, Диас (67 Елиът), Салах (67 Нунес), Гакпо