Седмица, след като направи знаменит обрат за 4:3 срещу Фулъм, Ливърпул отново се измъкна, обръщайки Кристъл Палас с 2:1 като гост с късни голове в 16-ия кръг на Висшата лига. 

Мърсисайдци определено не впечатлиха, но се възползваха от това, че получиха числено предимство и Мохамед Салах вкара своя гол №200 за отбора, а след това Харви Елиът донесе и победата, която поне за часове изкачи тима на първо място с 37 точки. 

За домакините 2 промени от загубата срещу Борнемут като Натаниел Клайн и Уил Хюз се появиха вместо Тайрик Мичъл и Майкъл Олисе, като включването на последния изглеждаше определено дефанзивен ход. За Ливърпул новината бе завръщането на вратаря Алисон след контузия, а промените бяха общо 5. Куанса замени Конате в центъра на защитата, а Нунес, Цимикас и Гравенберх също стартираха. Получилият травма Алексис Мак Алистър не бе в групата.  

Както се очакваше лондончани добре подредени и групирани в своята половина, не давайки възможност на гостите да създават опасности. Цимикас опита удар в началото, но твърде неточно, но като цяло в първите минути нямаше нищо опасно, а когато имаше някакви предпоставки за това, играчите на Палас блокираха повечето опити. 

Лондончани дебнеха за контри и в 28-ата минута Аю проби отдясно и центрира към Лерма, който от 8-9 метра стреля, но Алисон направи страхотно спасяване. Малко след това се стигна и до още един важен момент. 

Уил Хюз отне от Ендо и изведе Едуар, който бе препънат в наказателното поле от Ван Дайк и реферът отсъди дузпа. ВАР-съдията обаче го повика да гледа ситуацията отново, заради потенциално нарушение на Хюз преди паса и в крайна сметка арбитърът отмени решението си, след като наистина Хюз прекали с агресията, а и не играеше с топката. Гостите си отдъхнаха. До почивката не се случи нищо и паузата дойде при 0:0, като Ливърпул нямаше точен удар. 

Клоп направи промяна по време на паузата като пусна Гомес и прати Александър-Арнолд в средата на терена. Жан-Филип Матета пък влезе за домакините и точно той се превърна скоро в център на вниманието. 

Нападателят бе спрян от Куанса, но играта продължи. ВАР обаче се намеси и след повече от 2 минути реферът Анди Мадли пак бе повикан да гледа ситуацията. Този път той отсъди дузпа и Матета реализира от бялата точка в 58-ата минута, за да изведе Палас напред. 

Малко след това Джордън Аю направи първата си глупост, като забави изпълнението на свободен удар и получи жълт картон. В 75-ата минута той направи нещо подобно препъвайки Харви Елиът и получи втори жълт картон, което напълно промени мача. 

Почти веднага Мохамед Салах се възползва да направи добавка при една ситуация и отклонен изстрел, вкарвайки по този начин своя гол №200 за Червените. Така той стана едва 5-ият, който стига тази граница в историята на тима. 

След това гостите очаквано натиснаха и в 91-ата минута Харви Елиът ги зарадва. Халфът вкара с далечен изстрел, с който сякаш влезлият малко преди това вратар Матюс трябваше да се справи по-добре. 

До края имаше време гол на Луис Диас да бъде отменен заради тънка засада, а Алисон спаси удар на Андерсен в края, за да запази победата, която не бе от най-заслужението, но все пак пък скъпоценни 3 точки на сметката на Червените. 

Кристъл Палас – Ливърпул    1:2

1:0    Матета 58 дузпа
1:1    Салах 76
1:2    Елиът 91

Кристъл Палас: Джонстън (87 Матюс), Уорд, Гуехи, Андерсен, Клайн, Ричардс, Лерма (68 Олисе), Хюз (95 Озо), Шлуп (84 Ахамада), Аю, Едуар (46 Матета)
Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Куанса (57 Конате), Ван Дайк, Цимикас, Собослай (74 Елиът), Ендо (46 Гомес), Гравенберх (57 Гакпо), Салах, Нунес (74 Джоунс), Диас