Деян Кулушевски скоро може да се превърне в играч струващ около 80-100 милиона паунда. Това обяви Гари Невил след страхотното представяне на шведа снощи.  

Той бе в основата на победата на Тотнъм над Нотингам с 2:0 като гост, след като асистира за първия гол на Ричарлисон и сам вкара втория. 

Кулушевски блесна сериозно, след като игра на различни позиции, като за един период бе и в ролята на плеймейкър, след като обикновено играе на фланга. 

„Тези играчи, които могат да получат топката по-назад и да я изнесат атакувайки, десетките във футбола, са все по-малко напоследък. В последните седмици виждаме от него, че се справя отлично в тази роля и се превръща в точно такъв играч. Ако продължи така в позицията на №10, цената му спокойно може да стане 80-100 милиона паунда“ заяви Невил. 

„За момента той показва, че има потенциал и все още трябва да измине дълъг път, но е вълнуващо, когато го гледаш в тази роля в средата на терена. Джеймс Мадисън ще трябва да се пребори да си върне позицията“ добави анализаторът на „Ской Спортс“. 

Самият играч отчете, че това е предпочитаната му позиция, като и друг път е играл на нея. „Преди наистина бях Десетка и  винаги играех в средата. След това в един момент ме сложиха на крилото и всичко се промени. В крайна сметка съм доволен, защото мога да играя на всички позиции в атака, но когато имам свобода  е много по-приятно“. 

Шпорите записаха втора поредна победа и имат 33 точки. Те играха в последните минути с човек по-малко след изгонването на Ив Бисума за грубо влизане, но успяха да запазят и суха мрежа.