Eвертън записа 4-а поредна победа във Висшата лига и след 2:0 над Бърнли като гост продължава с отличното си представяне напоследък. 

Карамелите, на които бяха отнети 10 точки заради финансови нарушения, отново демонстрираха много добър футбол и вече имат 16 точки, като се отдалечиха на 7 от зоната на изпадащите. 

Хората на Шон  Дайш запазиха и 4-а поредна суха мрежа. За последно те имаха подобна серия от 4 поредни успеха без допуснат гол през 2002-а при Дейвид Мойс. 

Два гола до почивката осигуриха триумфа на Сините. В 19-ата минута Дуайт Макнийл центрира от корнер и на далечната греда Амаду Онана засече с глава, за да даде предимство на отбора си. 

Гостите продължиха да доминират и в 25-ата минута Тарковски отклони на пътя на Майкъл Кийн, който стреля, Трафърд изби, но след рикошет топката пак се върна към Кийн и той не пропусна. 

В добавеното време на пъвата част Бен Годфри изпревари Амдуни и предотврати сигурен гол, а въпреки по-активните си действия след паузата, домакините не успяха да стигнат до попадение и останаха с 8 точки на сметката си.