Астън Вила продължи с победите и силното си представяне, след като обърна Брентфорд с 2:1 като гост в 17-ия кръг на Висшата лига. 

Двубоят бе много нервен, като реферът изгони двама играчи, а в края почти се стигна и до масово сбиване. Бирмингамци имат 38 точки, с една зад Арсенал и колкото има Ливърпул. 

Кийн Люис-Потър даде аванс на лондончани в края на първото полувреме, когато след корнер топката бе отбита към него и той вкара с нисък удар. 

Вила продължи да има предимство и след паузата, но Мартинес трябваше да спасява удар на Уиса, преди в 71-ата минута Бен Мий от домакините да бъде изгонен заради опасна игра, като имаше преразглеждане от ВАР и отмяна на първоначалния жълт картон. 

Малко по-късно обаче Лион Бейли центрира и на далечната греда Алекс Морено засече с глава, за да изравни, а в 85-ата минута натискът даде резултат и след корнер и отклоняване от Камара, Оли Уоткинс също вкара с глава за 2:1. 

Като бивш играч на домакините Уоткинс провокира феновете, празнувайки пред тях, а в добавените минути играчите се сдърпаха сериозно, като Камара удари Ярмолюк и също бе изгонен, а Емери нахлу, за да успокоява нещата, като получи жълт картон.  

В крайна сметка Вила има 38 точки и продължава да впечатлява, докато Брентфорд остана с 19 и е на 12-а позиция.