Капитанът на Ливърпул Върджил ван Дайк бе обвинен в арогантност след дербито с Ман Юнайтед, завършило 0:0. 

Червените имаха повече шансове и стреляха 34 пъти, но и гостите направиха няколко опасни контри, при които можеха да вкарат. Според защитника обаче, само неговият тим е искал  да спечели. 

„Разочаровани сме, защото бяхме по-добри във всяко отношение. Те играха на контри и накрая бяха доволни от точката, а ние не. Само единият отбор на терена търсеше победата, която за съжаление не постигнахме“ заяви Ван Дайк, с който ядоса бившият  капитанът на Червените Дяволи Рой Кийн. 

„Той излъчва голяма арогантност, след като се изказва по този начин. В крайна сметка нека да му напомня, че играе за клуб, който има една титла в последните  30 години. Сега Манчестър Юнайтед е в труден период, както преди това бе Ливърпул дълго време. Затова и арогантността му определено не е удачна“ ядоса си Кийн. 

„Аз помня, че Ливърпул много пъти бе супер-доволен, когато правеше равен срещу Юнайтед и той на „Анфийлд“ по време на онези трудни години. В крайна сметка резултатът е най-важен. Те имаха шансове, които обаче пропуснаха“ добави ирландецът.