Капитанът на Лутън Том Локиър продължава да бъде в болница, след като в събота припадна по време на мача с Борнемут и стана ясно, че е получил спиране на сърцето. 

Двубоят веднага бе прекратен, а футболистите и феновете бяха ужасени от случилото се. За радост Локиър дойде в съзнание още на стадиона, а след това бе откаран в болница, където продължава да бъде. 

„Том продължава да бъде подложен на различни тестове и прегледи и ние очакваме резултатите преди да се направят следващите стъпки от рехабилитацията му. Разбира ме, че феновете са загрижени и очакват информация, а ние искаме най-доброто за него и семейството му, затова ще помолим учтиво за уважение в този труден момент“ заяви от клуба в официално изявление. 

Локиър се срина на тревата в 58-ата минута, предизвиквайки сериозна паника. През май, по време на плейофния мач за влизане във Висшата лига, той отново колабира, тогава още в 11-ата минута, като впоследствие бе опериран и получи разрешение да продължи да играе. Сега тепърва ще стане ясно дали кариерата му е застрашена или не.