Лестър отново дръпна с 3 точки на върха в Чемпиъншип, след като в последен мач от 22-ия кръг спечели с 3:2 гостуването си на Бирмингам Сити. 

Лисиците се възползваха от равенството на Ипсуич с Норич и в труден сблъсък стигнаха до успеха, като 55 точки, срещу 52 за Трактористите. Лийдс и Саутхемптън следват с по 42. 

Хората на Уейн Руни започнаха добре и Джеймс Джъстин при едно изчистване едва не си вкара автогол, пращайки топката в гредата, но в 10-ата минута Стефи Мавидиди  завърши отлична контра и даде аванс на Лестър. 

Бирмингам стигна бързо до заслужено равенство, след като 4 минути след това Джордън Джеймс получи добра топка и я прати в далечния ъгъл. При нова контра обаче, Киърън Дюсбъри-Хол се измъкна, преодоля вратаря и върна аванс на Лисиците в 21-ата минута. 

Малко след паузата голмайсторите на Лестър комбинираха отлично и Мавидиди направи 3:1 след удар в далечния ъгъл и рикошет. Последваха пропуски на гостите и Джеймс върна още един гол за Бирмингам, който обаче не  успя да стигне до равенството и остана 17-и с 26 точки, на 6 от опасната зона.