Капитанът на Ливърпул Върджил ван Дайк обяви, че не е бил арогантен в изказването си след дербито с Ман Юнайтед завършило 0:0. 

Защитникът обяви, че само неговият тим е искал да спечели и е доминирал тотално, заради което бе обвинен в арогантност от бившия капитан на Червените Дяволи Рой Кийн, който му напомни, че Червените имат една титла за последните 30 години и много пъти са били доволни от равен срещу Юнайтед, по време на трудния си период.

Нидерландецът обаче прие спокойно това и обяви, че не е казал нищо особено освен това, което са видели всички, гледали мача. 

„Аз хареснам Рой Кийн и щом е казал това, за мен няма проблем. Разбирам неговата реакция, защото той е свързан с Ман Юнайтед и вероятно на негово място бих реагирал по същия начин. Не мисля обаче, че съм бил арогантен. Вероятно всеки, който е гледал мача, би казал същото. Продължаваме напред. Имахме шансове, но не успяхме да вкараме и това ни разочарова“ изтъкна Ван Дайк. 

Тази събота на Ливърпул предстои ново сериозно изпитание, защото сега на „Анфийлд“ идва лидера Арсенал, като двата тима са разделени от точка в класирането.