Английският Нотингам уволни мениджъра си Стив Купър след серията лоши резултати напослесък и 5 загуби в последните 6 мача. 

Слухове за подобно нещо имаше отдавна, но въпреки това сякаш не се очакваше, че рокадата ще стане факт в навечерието на празничния период. 

„Скай Спортс“ потвърди появилите се по-рано информации, че бившият бос на Уулвърхемптън и Тотнъм – Нуно Еспирито Санто е фаворит №1 за поста и може да бъде назначен още преди мача с Борнемут в събота. Юлен Лопетеги и бившият наставник на Айнтрахт Оливер Гласнер също са спрягани за позицията. 

„Всички в Нотингам Форест бихме искали да благодарим на Стив за неговия страхотен принос. Той върна отбора във Висшата лига и това ще остане момент-икона в историята ни“ заяви собственикът Евангелос Маринакис. 

Купър застана начело на Нотингам през септември 2021-а, когато отборът бе последен в Чемпиъншип, но го изведе не само до участие в плейофите в края на сезона, но и до победа над Хъдърсфийлд на финала на „Уембли“, което осигури и промоцията за елита. Във Висшата лига обаче, наставникът спечели само 12 от 55 мача и загуби цели 27, печелейки средно по 0,95 точки на мач. Сега отборът е 17-и, на 5 точки от изпадащите.