Капитанът на Лутън Том Локиър бе изписан от болницата и вече е в дома си, където ще продължи възстановяването си, съобщиха от клуба. 

Както е известно сърцето на играча спря по време на двубоя срещу Борнемут в събота, но бързата реакция на лекарите го върна в съзнание. 

Последва престой от няколко дни в болницата за него, където е претърпял сърдечна процедура и му е бил поставен дефибрилатор, който трябва да предотврати повторение на инцидента от уикенда. 

„Окуражаващите новини следват успешната сърдечна процедура, която му бе направена във вторник. Клубът, Том и семейство Локиър искат отново да изкажат благодарността си на всички в Борнемут, техните фенове, официални лица и най-вече на лекарския екип и халфа Филип Билинг, който първи е оказал помощ на Том на терена. Професионалните действия на лекарите дават шанс на Том да се възстанови, за което сме много благодарни” се казва в официалното съобщение на Лутън. 

Колабирането на Локиър бе второто за него през тази година, след като припадна и на финала на плейофите за влизане във Висшата лига в средата на годината. 

Засега не се съобщава колко време ще продължи възстановяването на Локиър и дали ще може да продължи да играе професионален футбол.