Капитанът на Челси Рийс Джеймс ще бъде опериран и вероятно ще отсъства между 3 и 4 месеца от игра, съобщава „Дейли Мейл”. 

Това е поредната ужасна новина за защитника, който продължава да бъде преследван от травми и поредната такава в задната част на бедрото бе получена срещу Евертън по-рано този месец. 

Джеймс е преминал през редица тестове и въпреки нежеланието му да се подложи на операция е било взето решение, че това е най-добрата възможност да реши генерално този проблем. 

Очаква се той да пътува до Финландия, където ще бъде направена и интервенцията, след което ще започне дългото му възстановяване. Ако прогнозите все пак се окажат верни, той може да се завърне за последните мачове от сезона, но участието му на Евро 2024 със сигурност излежда застрашено. 

Джеймс има само 9 участия във всички турнири през сезона, като още в началото на сезона получи контузия и не игра 2 месеца – от средата на август до средата на октомври. След това записа няколко поредни срещи преди да дойде новата травма.