Уулвърхемптън затвори 18-ия кръг във Висшата лига с победа над Челси с 2:1 и така се изравни по точки със Сините, като и двата отбора имат по 22. 

Двубоят бе интересен, като и лондончани имаха не малко шансове, особено през първото полувреме, но ги пропуснаха и регистрираха нова загуба от старта на кампанията. 

За домакините имаше 2 промени от предишния мач, като Жозе Са се завърна на вратата, а Аит-Нури замени Жан-Рикнер Белгард. За лондончани Армандо Броя водеше атаката, а Кристофър Нкунку бе на пейката. Ливай Колуил вероятно щеше да играе вляво на защитата, а 100-милионните покупки Енцо и Кайседо не бяха в групата. 

Началото бе доста динамично. В 5-ата минута Броя получи добра топка, но прекали с финтовете и не успя да стреля. Малко по-късно Джаксън не успя да овладее едно извеждащо подаване. Лондончани обаче започнаха доста добре. 

Постепенно домакините се поокопитиха, а темпото остана високо. На Вълците обаче липсваше качество в последната третина от терена. В 28-ата минута Стърлинг отне една топка и спринтира, като бе препънат малко пред наказателното поле. Той сам изпълни свободния удар, но стреля високо над целта. Малко след това и домакините получиха подобна възможност, но след удара на Сарабия топката излезе в корнер, който не доведе до нищо. 

В 32-ата минута Челси пропусна брилянтен шанс. Стърлинг отне от Гомес и излезе сам срещу вратаря. Той можеше да подаде встрани към Палмър и това щеше да е сигурен гол, но реши да играе сам и Са го спря. 

Домакините завършиха добре първото полувреме и пренесоха това и в началото на второто, когато стигнаха и до пробива. В 51-ата минута Пабло Сарабия центрира от корнер, а Марио Лемина насочи топката с глава към далечния ъгъл и откри!

Последва двойна смяна за Почетино и включването на Мудрик и Нкунку и французинът бе на път да изравни в 64-ата минута след подаване на Палмър, но на голлинията Тоти успя да избие и да спаси Вълците. 

Челси продължи да опитва, до така и не успяваше да стигне до изравнително попадение. В 82-ата минута резервата Мадуеке отправи удар с глава, но твърде слаб. Добавеното време бе от цели 11 минути и в третата от тях домакините сякаш решиха всичко. Бадиашиле заложи топката след подаване от фланга и Мат Дохърти нямаше как да пропусне и направи 2:0. 

Все пак малко след това Стърлинг центрира и Нкунку майсторски вкара с глава, за да намали изоставането на гостите и да вкара първия си гол с екипа на Челси. Малко след това Стърлинг опита да спечели дузпа, но падна твърде лесно, получи жълт картон за симулация и ще бъде наказан за мача с Кристъл Палас в сряда. 

Уулвърхемптън – Челси    2:1

1:0    Лемина 51
2:0    Дохърти 93
2:1    Нкунку 96

Уулвърхемптън: Са, Килман, Доусън (69 С. Буено), Тоти, Семедо, Лемина, Гомес, Аит-Нури (87 У. Буено), Сарабиа (76 Дойл), Куня (86 Дохърти), Хуан
Челси: Петрович, Густо (80 Бадиашиле), Дизази, Силва, Колуил (80 Мадуеке), Угочукву (59 Мудрик), Галахър, Стърлинг, Палмър, Джаксън (80 Маатсен), Броя (59 Нкунку)