С късен гол Ипсуич докопа точка от Лестър в голямото дерби от 24-ия кръг на Чемпиъншип и стигна до 1:1, печелейки скъпоценна точка. 

Лисиците водеха почти до края, но трябваше да се задоволят с точка, която спира серията им от 5 поредни победи. Те все пак водят с 6 пред Ипсуич на върха в подреждането. 

Стефи Мавидиди направи разликата през първото полувреме, когато получи достатъчно време да се нагласи и да завърти топката в дълечния ъгъл. Може би останаха някои съмнения относно позиционирането на вратаря Хладки, но така или иначе Лисиците поведоха. 

Домакините така и не успяваха да стигнат до изравнителен гол, преди в 93-ата минута все пак късметът да им се усмихне. Сам Морсби реши да опита удар, след който се стигна до рикошет първо в Рикардо, а след това и във Вестергор, за да може топката да прехвърли вратаря. 

Така Ипсуич стигна до скъпоценно равенство, но вече в 3 поредни мача е без победа. Трактористите имат 53 точки, докато Лестър е с 59. Преследвачите обаче не са далеч, защото третият Саутхемптън е с 48, а Лийдс е с 45 малко по-назад.