Уейн Руни скочи на играчите на Бирмингам Сити, след поредната загуба на отбора, този път с 1:3 от Стоук. 

Това бе 8-ото поражение за бившия капитан на Англия, откакто пое отбора и той постави под въпрос гордостта на футболистите си след поредното разочарование. 

Преди това Сините регистрираха някои добри резултати, като дадоха здрава битка и на лидера Лестър, но след новата загуба тимът се смъкна до 19-ото място в Чемпиъншип. 

„Честно казано ми е трудно да опиша с думи това представяне. В предишните 3 мача изглеждахме доста добре, но сега отборът бе просто неузнаваем. Това е разочароващо и трудно за приемане, защото знам, че имаме добри играчи и затова такъв мач е труден за обяснение“ заяви той. 

„Дадох за пример на момчетата 17-годишния Ромел (Донован), който бе единственото хубаво нещо в мача, защото показаха характер. Разбирам недоволството на феновете и съм наясно, че трябва да даваме повече. Поемам своята отговорност. Загубихме, защото не направихме основните неща както трябва. Вярвам, че имаме силни футболисти, но това представяне е неприемливо и в този момент  те трябва да покажат, че имат лична гордост. Сега я поставям под въпрос, защото бяхме много далеч от това, което трябва да бъдем“ каза още Руни.