Босът на Евертън Шон Дайш избухна срещу отсъдената дузпа против отбор при загубата от Манчестър Сити с 1:3 снощи. 

Карамелите поведоха през първото полувреме, но шампионите преобърнаха нещата след паузата. Вторият гол дойде след наказателен удар, отсъден за игра с ръка на Амаду Онана, което ядоса Дайш. 

„Можем да спорим за дузпата цял ден. Позицията на ръката му е напълно естествена. Той скача и с тяло опитва да блокира удара. В моя свят това е много странно отсъждане, но явно аз съм от друга планета“ заяви Дайш. 

„Да не говорим, че лайнсменът бе този, който сигнализира, след като е на 18 метра от положението. Затова и не знам кой вече носи отговорност за отсъжданията. Това просто няма как да е дузпа, защото той опитва да блокира удара с тяло“ добави той. 

Карамелите загубиха втори пореден мач след спорно отсъждане, след като срещу Тотнъм техен гол на Доминик Калвърт-Люин не бе зачетен. 

Бившият рефер Марк Клатънбърг до голяма степен бе съгласен, но имаше и своето обяснение. „Това е важно решение, което промени хода на мача. Когато ръката е встрани и блокираш топката при удар  към вратата, реферите отсъждат дузпа. Аз не съм съгласен при играта с ръка нещата остават непроменени от години. Веднъж се отсъжда дузпа, другата седмица не, като непрекъснато се спори има умишлено ли е докосването или не“ каза той.