Уест Хям шокира Арсенал насред „Емиратс” и го победи с 2:0 в 19-ия кръг на Висшата лига, за да му нанесе втора загуба за кампанията. 

Първият гол бе спорен, но Чуковете показаха отлична организация, като в края пропуснаха и дузпа. Така или иначе те постигнаха трети пореден успех и вече имат 33 точки, излизайки 6-и в класирането. 

Домакините отправиха общо 27 изстрела, от които 8 точки, но не успяха да стигнат до гол и разочароваха феновете си, като остават на второ мястос 40 точки, с 2 по-малко от лидера Ливърпул. 

За домакините Леандро Тросар се появи сред титулярите, заменяйки наказания Хаверц, което правеше отбора доста офанзивен. За Чуковете Анджело Огбона замени Курт Зума в защита. Създаде се и напрежение относно участие на Лукас Пакета, който имаше някакъв здравословен проблем на загрявката, но все пак стартира, въпреки съмненията, че няма да играе. 

Двубоят започна с удар над вратата от Джеймс Уорд-Праус, а домакините отговориха с точен шут на Сака, но право във вратаря. Така се стигна до 13-ата минута, когато Уест Хям поведе, отново с много спорен гол. 

Боуен запази топката в игра след центриране на Емерсон и върна пред вратата, където Томаш Соучек бе непокрит и вкара. Последва преглеждане от ВАР, тъй като имаше съмнения, че топката е напуснала игра, което върна спомените за феновете на Арсенал от двубоя с Нюкасъл. 

След дълго прекъсване голът бе зачетен, след като нямаше ясно доказателство, че топката е излязла. Още веднъж лош късмет за Арсенал, но предимството бе за гостите. Арсенал опита да натисне, но Чуковете се бранеха спокойно и подредено. 

В 29-ата минута все пак Сака остана на чиста позиция, но Ареола спаси удара му отблизо. Последва неточен опит на Мартинели, а в 42-ата минута Сака стреля в гредата. Паузата обаче дойде при 0:1. 

След нея заваля силен дъжд, а Артилеристите продължиха да опитват. Деклан Райс стреля малко над целта, за да стане шокът за домакините пълен. В 55-ата минута след корнер Мавропанос засече с глава, топката се отби първо в напречната, а след това и в страничната греда и спря в мрежата. Така гръцкият защитник наказа бившия си тим. 

Натискът на Арсенал се засили, но голът не идваше. Жезус стреля неточно с глава от добра позиция, опит на Сака бе спасен, а няколко други удара бяха блокирани. В 82-ата минута Сака опита да спечели дузпа, но въпреки преглеждането и от ВАР, такава правилно не последва. 

След това усилията на домакините останаха безплодни, въпреки че Чуковете се бранеха и с по 10-11 души в наказателното си поле. Дълбоко в добавеното време гостите дори спечелиха и дузпа. Райс препъна Емерсон и реферът нямаше избор. Бенрама обаче не изпълни добре и Рая отрази, но това нямаше никакво значение. 

Арсенал – Уест Хям    0:2

0:1    Соучек 13
0:2    Мавропанос 55

Арсенал: Рая, Уайт, Салиба, Габриел, Зинченко (64 Нелсън), Райс, Йодегор, Тросар (78 Смит-Роу), Сака, Хесус, Мартинели (64 Нкетиа)
Уест Хям: Ареола, Цоуфал, Огбона, Мавропанос, Емерсон, Алварес, Соучек, Пакета (33 Бенрама), Кудус, Уорд-Праус, Боуен