Ветеранът Джеймс Милнър се изравни с Райън Гигс  на второто място по мачове в историята на Висшата лига, след като снощи взе участие при равенството на Брайтън с Уест Хям – 0:0. 

Универсалният футболист записа своя мач №632 в английския елит, като до рекорда на Гарет Бари го делят 21 двубоя и ако остане при Чайките и за новия сезон, което може би ще се случи, е много вероятно и да подобри постижението. 

Дебютирал още на 16 за Лийдс  през 2002-03, Милнър в момента е в своя 21-и сезон във Висшата лига. Той спечели 3 титли, 2 от  които с Ман Сити и една с Ливърпул през 2020-а. 

„Неговата енергия е страхотна и той може да играе още няколко години. Страстта и отдадеността му обаче са още по-важни и той определено ни помага да стигнем на следващото ниво“ заяви босът на Брайтън Роберто де Дезрби ясно намеквайки, че планира да разчита на Милнър още доста време. 

Настоящият договор на опитния играч е до края на сезона, но има опция да бъде удължен с още един сезон. В кариерата си той е спечелил почти всичко, като му убягва трофея от Лига Европа.