Последният във Висшата лига – Шефилд Юнайтед, привлече нападателя Бен Бреретън Диас под наем от Виляреал до края на сезона. 

27-годишният футболист ще може да дебютира още утре за ФА Къп срещу Джилингам, ако всичко по преминаването му в отбора бъде финализирано. 

„Веднага след като разбрах за интереса към мен говорих с няколко души и всичко стана много бързо. В Испания не играех много, така че ми бе казано, че мога да отида някъде под наем и съм радостен, че се връщам в Англия. Нямам търпение да започна” заяви Диас. 

Футболистът има достатъчно опит в английския футбол, след като е бил част от школите на Ман Юнайтед и Стоук Сити, а след това играе за Нотингам и Блекбърн. Именно в Роувърс той направи име, като през сезон 2021-22 вкара 22 гола във всички турнири. През миналата кампания реализира 16 преди да замине за Ла Лига. 

„Бен е универсален и опитен играч, който може да действа на различни позиции и ще ни донесе различни опции” коментира мениджърът на Остриетата Крис Уайлдър, чийто тим е с 9 точки, на 7 от спасителното 17-о място.