Астън Вила си осигури място в четвъртия кръг на ФА Къп за първи път от 2016 г. с победа с 1:0 като гост над Мидълзбро в събота, а мениджърът Унай Емери каза, че неговият клуб е развил манталитет за големи мачове.

Въпреки впечатляващата форма във Висшата лига този сезон, Вила не се очакваше да има лесен мач срещу отбора от Чемпиъншип, като се има предвид скорошният им рекорд във ФА Къп, където те загубиха всеки от последните си осем мача.

Вила, който изостава от лидера Ливърпул само с три точки и заема второ място в първенството, е печелил ФА Къп седем пъти, но за последно през 1957 г.

„Играхме с голяма страст, тъй като сме зрели, мисля, че израстваме манталитета си в такива мачове. В началото бяхме фаворит за победа, но ни беше трудно да се изправим срещу всеки мач. Бяхме страстни и се опитвахме да запазим плана си за игра, натиснахме в последните минути, като така стигнахме до две или три положения и вкарахме един от тях“, заяви Емери.

Емери каза, че Вила се опитва да си даде още един шанс в турнира. „Говорихме преди мача за Купата на Англия... Говорим за нашите играчи, колко успешни бяха в това състезание, въпреки че те не са много! Само Емилиано Мартинес и Калъм Чембърс спечелиха с Арсенал.

Дълго време Вила беше успешен в това състезание със седем титли. Тук се опитваме да направим още една крачка напред в този клуб, опитвайки се да играем срещу различна конкуренция и се опитваме да се борим, за да вземем нещо“, добави Емери.

На Астън Вила сега предстои гостуване на Евертън във Висшата лига, а срещата е на 14 януари./БТА

Снимка: БГНЕС