Тотнъм завърши привличането на бившия нападател на Челси Тимо Вернер, като германецът идва под наем при Шпорите до края на сезона. 

Според „Скай Германия“ лондончани ще покриват заплатата му до края на кампанията и имат опция да го купят срещу 15 милиона паунда. 

„Много съм щастлив, че идвам в този голям клуб. Мениджърът веднага ми показа, че отборът има нужда от мен и неговият начин  на игра определено ми подхожда. Разговорът с боса бе наистина много полезен за мен. Надявам се, че тук ще бъда в най-доброто си състояние“ заяви Вернер. 

Вернер игра за Челси между 2020 и 2022 като вкара 23 гола в 89 мача, но често бе критикуван за пропуските, които прави и в крайна сметка бе продаден на РБ Лайпциг. 

През миналия сезон той вкара 16 гола, но през този загуби мястото си в състава, като записа едва 14 участия и се разписа само два пъти. 

С неговото привличане Шпорите подсилват атаката си, след  като ще трябва да се оправят известно време без Хюн Мин Сон, Алехо Велис е контузен за около 2 месеца, а и Джеймс Мадисън вероятно ще е аут до края на януари.