Eвертън и Нотингам бяха обвинени в нарушаване на финансовите правила относно приходите и стабилността на Висшата лига и са заплашени от отнемане на точки. 

Карамелите вече загубиха 10 точки от актива си през ноември заради други нарушения, като сега информациите са, че те, както и Форест, могат да загубят поне по 6 точки. 

Според правилата на клубовете се разрешава да отчитат загуби до 105 милиона паунда в рамките на 3 годишен период, като именно това е правилото, което се нарушава сега. Предстои разглеждането на всеки от случаите от специални комисии, които ще решат какво да бъде наказанието. 

От Нотингам обявиха, че ще окажат пълно съдействие на Висшата лига, докато от Евертън естествено бяха доста гневни и категорично заявиха, че ще продължат да защитават позицията си и са силно недоволни, тъй като новото обвинение включва период, за който клубът вече бе наказан. 

Въпреки отнетите точки хората на Шон Дайш успяха да направят успешна победна поредица и в момента са са 17-и със 17 точки, но само с точка над опасната зона. Нотингам е 15-и с 20, като отнемани на точки със сигурност ще затрудни сериозно отборите в битката им за оцеляване.