Втородивизионният Бристъл Сити поднесе изненада, като елиминира елитния Уест Хям от ФА Къп след 1:0 в преиграването от 3-ия кръг у дома и ранен гол на Томи Конуей, който преди 9 дни донесе равенството в първия мач. 

Нападателят отбеляза още в 3-ата минута, когато се възползва от върната лошо топка назад от Константинос Мавропанос, изпревари вратаря и след като го преодоля, спокойно вкара на празна врата. 

Чуковете, които са 6-и във Висшата лига, бяха без почти всичките си титуляри, а и освен това завършиха мача с 10 души, след като в 51-ата Саид Бенрама бе изгонен, след като посегна с бутоните в корема на Джо Уилямс, който го бе атакувал доста твърдо. 

Самият Уилямс не трябваше изобщо да бъде на терена, тъй като през първата част една не счупи крака на Дани Ингс, но поради липсата на ВАР, не получи червен картон, което естествено ядоса Дейвид Мойс. 

„Невероятно е как твърдят, че това е най-добрият турнир в света. Не мога да разбера как една седмица имаме ВАР, а на следващата не. След като разчитаме на системата, трябва тя винаги да е на разположение” заяви той. 

В слеващия кръг  Червеношийките ще играят с Блекпул или Нотингам, които ще преиграват в сряда вечерта. 

Ето и останалите резултати: Уулвърхемптън – Брентфорд 3:2 (прод), Барнзли – Карлайл 2:1, Бирмингам – Хъл 2:1, Болтън – Лутън 1:2, Ийстлей – Нюпорт 1:3 (четвъртодивизионният тим ще играе с Ман Юнайтед в 4-ия кръг).