Във Висшата лига не мина без спорни съдийски решения и този уикенд, въпреки че мачовете бяха два пъти по-малко, след като кръгът бе разделен на две. 

От Нотингам бяха най-ядосани и изпратиха писмо до организацията на реферите заради гола на Айвън Тони при победата на Брентфорд с 3:2 в събота. 

Тогава нападателят, който се завръщаше след 8-месечно отсъствие заради наказание, реализира от пряк свободен удар първия гол. В ситуацията обаче, след като съдията определи мястото за изпълнение и начерта с пяна позицията, Тони премести топката, за да си създаде по-добър ъгъл и вкара. 

От Форест протестираха и искаха намесата на ВАР, който обаче в този случай няма как да се използва и в крайна сметка голът остана, като бившият съдия Дърмът Галахър обясни защо стана така. 

„Ясно е, че в Нотингам са ядосани, но в  случая съдията определя мястото за изпълнение и след като е преценил, че ударът може да е оттам, нищо не може да се направи. Финалното решение е на рефера на терен. Може би следващият път съдиите ще бъдат по-внимателни. Освен това играчите на стената трябва да следят изпълнителя. След като той промени позицията, те също могат да променят своята“ обясни Галахър.