С 4 гола още до почивката Челси срази Мидълзбро с 6:1, за да се класира за финала на турнира за Купата на Лигата в Англия. Сините наваксаха пасива си от 0:1 след първия мач и чакат Ливърпул или Фулъм в битката за трофея. 

На „Стамфорд Бридж” хората на Маурисио Почетино си свършиха работата още до почивката, като не оставиха съмнение в превъзходството и имат шанс да спечелят трофей, въпреки като цяло трудната и изпълнена с колебания кампания. 

При домакините имаше 2 промени от победата срещу Фулъм преди десетина дни. Михайло Мудрик замени Конър Галахър в по-офанзивната формавия, а Бен Чилуел записа първо участие от септември. Карни Чуквуемека също се възстанови от травма и бе на пейката. За Боро имаше 4 промени от мача с Родъръм през последния уикенд. 

Лондончани опитаха да натиснат още от началото, но Боро не допусна напрежение пред вратата си в ранните минути. Все пак в 12-ата дълга топка бе отиграна с глава от Чилуел, но той не успя да накаже грешката на лошо позиционирания страж на съперника. Претенциите за дузпа заради сблъсъка между двамата също не изглеждаха основателни. 

Малко след това Челси заличи изоставането си от първия мач. Чилуел даде отлична топка към Стърлинг, който пък опита да намери Броя, но в последния момент върналия се в защита Джони Хаусън отклони в собствената си врата, така че това бе автогол. 

Веднага след това Боро пропусна да изравни. След корнер Роджърс остана на чиста позиция, но Петрович спаси. Попадението на Челси обаче успокои тима, който в 29-ата минута ликуваше отново, а това тотално пречупи и опонента. 

В ситуацията Стърлинг освободи Дизази технично с пета, който потърси Броя. Нападателят някак си не успя да стреля и да уцели добре топката, която обаче се озова в Енцо Фернандес, който не сбърка за 2:0. 

След като далечен шут на Палмър бе отразен, лондончани стигнаха и до трети гол. Дизази започна атаката пресичайки едно подаване и сам я завърши, след като получи обратно от Стърлинг. В 42-ата минута катастрофата за Боро стана пълна, след като Палмър отне от защитник на границата на наказателното поле и спокойно реализира за 4:0. 

След паузата темпото поспадна, а и домакините действаха спокойно, след като знаеха, че са си свършили работата. Положенията също не бяха много, но в 77-ата минута падна още един гол. Влезлият от пейката Галахър намери отлично от аутлинията Палмър, който засече и вкара втория си гол в мача. Малко след това грешен пас на Енгел даде шанс за втората асистенция на Галахър, като този път Мадуеке вкара. 

Попадение на Боро бе отменено заради засада, но в 88-ата минута гостите все пак стигнаха до своя гол. Дизази сякаш подцени Роджърс, който смени посоката и намери далечния ъгъл с прецизен изстрел. 

Челси – Мидълзбро        6:1 (общ резултат 6:2)

1:0    Хаусън 15 автогол
2:0    Енцо Фернандес 29
3:0    Дизази 36
4:0    Палмър 42
5:0    Палмър 77
6:0    Мадуеке 81
6:1    Роджърс 88

Челси: Петрович, Дизази, Силва, Колуил, Чилуел (65 Гилкрайст), Кайседо (85 Чуквуемека), Енцо, Стърлинг (85 Касълдайн), Палмър, Мудрик (46 Мадуеке), Броя (65 Галахър)
Мидълзбро: Гловър, Ван ден Берг, Барласер, Кларк, Фрай, Хакни, Роджърс, Хаусън (71 О’Брайън), Форс (46 Дикстийл), Крукс, Енгел