Челси е трябвало да получи 2 дузпи на „Анфийлд“ и тогава мачът е можело да се развие по съвсем друг начин. Това обяви Рио Фърдинанд, който анализира двубоя. 

Сините определено бяха надиграни от Ливърпул при загубата си с 1:4, но през първото полувреме можеха да получат наказателен удар след съприкосновение на Ван Дайк с Конър Галахър, а след паузата малко след като Кристофър Нкунку бе вкарал за 1:3, именно той бе препънат от капитана на домакините. Реферът Пол Тиърни обаче подмина и двете положения. 

„Не мога да повярвам, че ВАР не се намеси. Системата трябва да подмога съдията именно в тези ситуации и за мен това бяха 2 дузпи. Не мога да си обясня какви са били доводите положенията да не бъдат отчетени като дузпи“ заяви Фърдинанд. 

„Съгласен съм, че Челси бе много далеч от съперника като качество на играта си, но ако тези две дузпи бяха отсъдени, това можеше да промени сериозно развоя на мача“ добави той. 

Коментаторът Али Маккойст също обяви, че особено при втория случай дузпата е сигурно, а и Маруисио Почетино не остана доволен, че отборът му не е получил поне един наказателен удар, макар и да призна, че Ливърпул е бил много по-добър от неговия отбор.