Последният ден за трансфери в английския елит не донесе нищо особено по отношение на сделки, което бе доста странно предвид начина, по който местните клубове харчат напоследък. 

Общата сума дадена за футболисти във Висшата лига през януари дори не надхвърля скромните 100 милиона паунда, което вероятно бе повлияно и от правилата за финансов феърплей. Грандовете не направиха почти нищо, след като преди година похарчените пари около 700 милиона. 

Преминаването на Армандо Броя от Челси във Фулъм под наем до края на сезона бе най-голямата сделка. Котиджърс ще платят първоначално 750 000 паунда за нападателя, като сумата може да се увеличи до 4 милиона в зависимост от изиграния брой мачове. 

Нотингам, който е заплашен от наказание, успя да привлече белгийския вратар Матц Селс за 5 милиона паунда от Страсбург. Форест добави още Джио Рейна от Борусия Д и Рубен Рибейро от Спортинг, но се раздели с Итън Хорват – Кардиф, Орел Манжала – Лион и Серж Орие – Галатасарай. 

Пабло Форналс напусна Уест Хям и премина в Бетис срещу 7 милиона паунда, но пък трансферът на Саид Бенрама в Лион пропадна в последния момент. Общият брой на сделките бе едва 17, като Тотнъм държи рекорда с дадени 26,7 милиона за Раду Драгушин. 

Борнемут взе Енес Унал от Хетафе, първоначално под наем, като може и да го закупи, а Астън Вила привлече Морган Роджърс от Мидълзбро срещу 8 милиона лири, като сумата може да се увеличи двойно. 

Един от най-големите трансфери направи Кристъл Палас, който купи Адам Уортън от Блекбърн за 22,5 милиона. Повечето сделки бяха свързани с млади играчи, най-често преотстъпвани под наем, като явно повечето клубове решиха да спестят пари за лятото.