Героят за победата на Манчестър Сити над Брентфорд снощи – Фил Фодън се надява, че ще играе повече в средата на терена за Гражданите. 

Англичанинът се отчете с хеттрик за обрата с 3:1 срещу Пчеличките, които напоследък са доста неудобен съперник за шампионите, след като ги победиха на два пъти миналия сезон, а и сега до почивката бяха по-добрия отбор. 

Досега Фодън е използван повече на фланга, но когато е в по-свободна позиция в центъра, очевидно се чувства по-добре. 

„Аз съм играч, който може да се адаптира към различни позиции, когато това е необходимо. Знам, че в Ман Сити това се налага и трябва да съм готов. Наслаждавам се, когато съм в средата на терена и се надявам, че ще имам повече мачове на тази позиция“ заяви Фодън. 

„Първият ми гол дойде в идеален момент, тъй като изравнихме точно преди почивката. Беше трудно и тук не един и два отбора са имали проблеми, но мисля, че заслужихме победата. Искам да имам по-добра статистика от миналия сезон и да продължа да се подобрявам. Целта ми са повече голове и асистенции и трябва да съм по-постоянен. Не бележа много голове с глава, така че съм доволен, че сега вкарах така“ добави той. 

„Брентфорд е качествен отбор, а сега отново има и Айвън Тони на разположение. Хубаво е, че успяхме да реагираме след лошото начало. Запазихме спокойствие, тъй като вярваме в своите способности. Необходимо бе да останем търпеливи. Започнахме да контролираме нещата и да създаваме положения. Доволен съм от  начина, по който играя и това е може би най-добрият ми сезон, откакто съм в Сити, но ще продължа да работя здраво на тренировките“ каза още доволният Фодън.