Съотборникът на Илия Груев в Лийдс Патрик Бамфорд бе обявен за „измамник“, след като вкара с ръка, но реферите оставиха гола. 

Нападателят откри в мача срещу Родъръм вчера, а след това Крисенсио Съмървил добави още 2 попадения за успеха с 3:0. 

При гола обаче, Бамфорд определено отклони с лакът топката в мрежата след центриране на Жуниор Фирпо, което се вижда и от клипове в социалната мрежа „Х“, след като той прави движение с ръката си. Реферите обаче не забелязаха нищо нередно, а при липсата на ВАР, голът остана. 

На всичкото отгоре в радостта си след гола Бамфорд реагира сякаш нищо не е станало и дори направи ново движение с лакът, подчертавайки случилото се, което разбира се ядоса гостите. 

„Това бе напълно лесно решение. Тук така или иначе се гостува трудно и очакваш такива ясни решения да се отсъждат правилно. Патрик призна след мача, че топката е ударила ръката му, така че това бе ужасна грешка в наша вреда“ заяви босът на Родъръм Лиъм Ричардсън.

Това не е първият противоречив момент за Бамфорд, който по-рано през  сезона спечели дузпа срещу КПР, като заради падането си коментаторът го нарече „измамник“ и „симулант“.