Рой Кийн съсипа от критики Уест Хям след загубата на Чуковете с 0:6 от Арсенал. Това бе изравнено най-тежко поражение за Чуковете у дома в елита слад 2:8 срещу Блекбърн през 1963. 

Тимът на Дейвид Мойс получи 4 гола още до почивката и накара хиляди фенове да си тръгнат още по време на паузата, след което Артилеристите вкараха още два пъти. 

„Има много начини да загубиш един мач, но не и по този начин. Уест Хям не играфа физически, не показаха желание и амбиция, изглеждаха отпуснати, не се връщаха и никой не покриваше Йодегор. Това бе абсолютен срам” заяви ирландецът в типичния си краен стил. 

„Мойс сигурно е бил бесен на почивката, но все пак трябва да отдадем заслуженото и на Арсенал, защото наистина бяха много остри и амбицирани. И все пак действията на Уест Хям бяха шокиращи, пълен позор. И Арсенал се възползва по максималния начин. С 1-2 докосвания, никой не е до тях, отличен завършек и много голове” добави той.  

„Гледайки мача обаче, ми бе трудно да повярвам на очите си. Начинът, по който те бяха победени физически, случилото се при статични положения. Уест Хям бе пълен срам в последните 10-15 минути на първото полувреме. Беше наистина твърде лесно за Арсенал и те определено подведоха мениджъра си. И все пак поздравления за гостите, защото те бяха силни и ефективни и можеха да вкарат и още” каза още Кийн.