Саутхемптън бързо се върна към победите в Чемпиъншип, след като в средата на седмицата падна от Бристъл Сити и това сложи край на серията му от 25 поредни мача без поражение. 

Светците спечелиха гостуването си на Уест Бромич с 2:0 и отново се изкачиха на второто място, даващо директна промоция за Висшата лига, като имат 67 точки, с 1 повече от Лийдс при равен брой мачове. Тимът на Илия Груев днес гостува на Плимут в своя двубой от 33-ия кръг, докато лидерът Лестър запазва контрол със 78 точки. 

Райън Фрейзър и Дейвид Бруукс вкараха головете на победителите, които доминираха в дълги периоди от двубоя, докато босът на домакините Карлос Корберан бе изгонен, след като ядосан ритна топката, докато тя бе още в игра. От Албиън негодуваха и за това, че не са получили дузпа за игра с ръка на Джак Стивънс. 

Очаква се другата седмица Уест Бромич да има официално нов собственик, след като бизнесменът Шилен Пател и баща му се съгласиха да платят 60 милиона паунда и да станат мажоритарни собственици. Албиън е 5-и и остава в зоната на плейофите.