Арсенал успя да преобърне сериозно сезона си и вкараните 21 гола в последните 5 мача накараха феновете да забравят проблемите в нападение. 

В края на декември лондончани регистрираха лоши резултати и изглеждаше абсолютно сигурно, че през януари ще привлекат нов нападател, което обаче не се случи. 

Въпреки това последните резултати са повече от впечатляващи, като за тези 5 мача отборът вкара повече от една-трета от попаденията си, които има за цялата кампания. Което обаче всъщност се промени? 

Едно от основните неща e свързано със статичните положения, което остава сериозно оръжие на отбора. Вкараните голове след тях са вече 24, от които 11 след корнери. Тимът праща повече хора в наказателното поле на съперниците, а височината на Габриел, Салиба, Хаверц, Райс и Уайт от поне 185 см., няма как да не помогне. 

Ключовите фигури в нападение се върнаха към добрата си форма, като Букайо Сака и Габриел Мартинели напомниха за най-добрите си дни, като особено англичанинът отново е ключова фигура и вече е замесен в 28 гола през сезона – 15 попадения и 13 асистенции. 

Освен това позицията на Мартин Йодегор също бе променена и той отново бе пратен по-високо по терена, което помага сериозно, защото норвежецът е ключов при създаването на ситуации. 

Срещу Уест Хям той например създаде 5 положения, срещу Бърнли вкара първия си гол от 2 месеца насам, а освен това в последните 5 мача направи 3 асистенции, колкото имаше общо в предишните 17 двубоя. 

В крайна сметка паузата през януари явно е използвана по най-добрия начин и феновете се надяват, че и до края на сезона лондончани ще продължат да бъдат толкова продуктивни в нападение, което разбира се би увеличило сериозно и шансовете им да спечелят титлата. 

По материали от „Дейли Мейл“