Манчестър Сити се измъчи, но все пак надви Брентфорд с 1:0 в отложен мач от 18-ия кръг и излезе втори във Висшата лига с 56 точки – 1 по-малко от Ливърпул и 1 пред Арсенал. 

Ерлинг Холанд вкара победния гол в средата на второто полувреме и така за първи път отбеляза срещу Пчеличките срещу които до момента не бе вкарвал. Шампионите трябваше да спечелят и по-убедително, но пак пропуснаха доста положения. 

За домакините голямата новина бе оставянето на Кевин де Бройне сред резервите. Бернардо Силва и Оскар Боб обаче започнаха. За гостите Йоан Уиса подкрепяше в нападение Айвън Тони. 

Гражданите очаквано натиснаха още от началото и положенията започнаха едно след друго. Още в 3-ата минута Холанд опита късмета си, но от малък ъгъл прати топката в ръцете на вратаря. 

Последва опасен удар на Фодън, с който Флекен се справи. Лондончани опитваха да действат на контра, като в 11-ата минута Диаш пресече опасен пас на Тони към Уиса. В 17-ата минута гостите пропуснаха чиста ситуация. Уиса изведе Ониека сам срещу вратаря, но халфът стреля неубедително и Едерсон се отчете с отлично спасяване. 

Някъде след 25-ата минута натискът на Сити се засили сериозно. Алварес стреля високо, а Флекен спаси шут на Фодън. Холанд опита акробатичен опит, но малко над целта. 

Последва и огромен пропуск на Бернардо Силва, който в 34-ата минута, от абсолютно чиста позиция, пропусна да вкарас глава от 5-6 метра. Наистина голям пропуск. Малко след това Аканджи стреля от трийсетина метра, но Флекен изби, а малко по-късно отрази и удар на Диаш с глава. 

В 38-ата минута Оскар Боб виждаше топката в мрежата, но Бен Мий успя някак си да избие от голлинията. Брентфорд отново оцеля! До почивката Едерсон и Флекен направиха по още едно сериозно спасяване и така паузата дойде при 0:0, въпреки че можеше да има поне 3-4 попадения. 

Във второто полувреме ситуацията не се промени особено, макар че домакините сякаш по-трудно стигаха до голови ситуации. Родри не бе точен в 51-ата минута с фацов изстрел.

В 61-ата минута Гуардиола пусна Доку на мястото на Боб, но пробивът дойде в 71-ата. Домакините отнеха в своята половина и Алварес веднага подаде към Холанд. Кристофър Айер бе на път да го покрие, но се подхлъзна, норвежецът напредна и останал сам срещу вратаря, реализира с нисък удар в ъгъла. Така Холанд се върна към головете след пропуските си срещу Челси. 

Голът успокои домакините и малко след това Холанд вкара отново, но последна преразглеждане от ВАР и попадението бе отменено заради тъкна засада на асистента Уокър. 

В самия край на редовното време Фодън пропусна да преодолее Флекен останал сам срещу него, а Холанд не успя да овладее една добра топка към себе си. Това все пак не се оказа фатално и Ман Сити стигна до победата. Брентфорд остана с 25 точки, на 5 от опасната зона. 

Манчестър Сити – Брентфорд    1:0

1:0    Холанд 71

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Стоунс, Диаш, Аканджи, Родри, Силва, Боб (61 Доку), Алварес (89 Ковачич), Фодън, Холанд
Брентфорд: Флекен, Йоргенсен, Айер, Мий, Расмусен (89 Дамсгор), Ониека (89 Годос), Норгор, Янелт (77 Люис-Потър), Регилон (77 Йенсен), Тони, Уиса (68 Мопе)