Евертън спечели обжалването от отнемане на 10 точки до сваляне на санкцията 6, но това не променя кой знае колко задачата на Лутън Таун, борещ се за оцеляване във Висшата лига, заяви мениджърът на шапкарите Роб Едуардс.

Лутън е на 18-о място в класирането с 20 точки, като до днес Евертън им водеше с 1. Но след като им върнаха 4, сега "карамелите" са на 15-о място с 25.

"Така или иначе, ние сме си под чертата, така че за нас няма кой знае каква разлика. И с връщането на точките, и без това, ние бяхме под тях. В последните три сме, така че ситуацията е ясна", заяви Едуардс.

Нотингам Форест, който падна на 17-о място след корекциите на Евертън, е с четири точки пред Лутън, като има мач повече. Форест също са изправени пред потенциално отнемане на точки за нарушаване на правилата за разходи, които са наложени от Висшата лига.

Едуардс обаче предпочита Лутън Таун да се спаси сам и без да чака наказания на други отбори. "Да чакаме някой да бъде наказан няма как да е аргумент за оцеляването ни във Висшата лига. Трябва да се опитаме да го направим в собствените си ръце... в известен смисъл е добре, че има малко яснота", каза още специалистът. "Важно е какво правят другите хора, но ако ние не си вършим работата, това няма никакво значение. Аз мисля така, но не съм го измислил. Това е общоизвестна истина и във футбола, и в живота".

Лутън приема носителя Манчестър Сити в двубой от петия кръг на ФА Къп във вторник, преди да посрещне Астън Вила в събота в следващия си мач от лигата./БТА

Снимка: БГНЕС